ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБайден намагається пом'якшити санкції проти Північного потоку-2

Байден намагається пом'якшити санкції проти Північного потоку-2

Трубопровід поки що не сертифікований регуляторами ФРН. Він може повністю викреслити Україну з сітки маршрутів транзиту російського газу

 

На тлі аномального накопичення військ РФ біля кордонів України адміністрація президента США Джо Байдена "непомітно лобіює" союзників-демократів у Конгресі, щоб усунути з щорічного законопроекту про оборонний бюджет пункти про нові санкції проти російсько-німецького газопроводу Північний потік-2. Про це із посиланням на джерела пише видання Foreign Policy.

Трубопровід поки що не сертифікований регуляторами ФРН. Він може повністю викреслити Україну з сітки маршрутів транзиту російського газу до Європи, що позбавить Київ доходів від транзиту мільярдами доларів на рік і, як пише видання, "зніме будь-які обмеження на здатність Росії завдавати шкоди Україні".

Видання наголошує, що Білий дім "зрушив зусилля" зі спроби повністю знищити СП-2 (що, на думку аналітиків, вимагає введення санкцій проти німецьких компаній) на зниження ризиків, які він становить для східноєвропейських союзників США.

Держсекретар Ентоні Блінкен та його топ-помічники нібито дзвонили до офісів Сенату минулого тижня, закликаючи скасувати поправки, які накладають санкції на низку організацій, що беруть участь у проекті трубопроводу, – і без можливості їхнього блокування відмашкою з Білого дому.

FP пише, що у Байдена нібито хочуть переконати конгресменів вивести з-під санкцій німецькі організації, які беруть участь у будівництві трубопроводу. Це "викликало гнів республіканців у Конгресі", додали журналісти.

За даними джерел FP, представники адміністрації попередили, що важливо не відштовхнути Німеччину, яка буде життєво важливим союзником у заходах у відповідь Заходу, якщо Росія знову вторгнеться в Україну. Співрозмовник у Конгресі назвав аргументацію Блінкена і команди, яка "викликає подив".

 

 

 
Коментарі (0)