ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняБактерії очищуватимуть воду Черкас

Бактерії очищуватимуть воду Черкас

Загалом розглянуто два можливі варіанти вирішення проблеми – поставити насосну станцію, що перекачуватиме стоки мікрорайону у міський колектор або ж спорудити локальну автономну станцію очищення.

Сьогодні почалося вирішення проблеми забезпечення жителів мікрорайону «Дахнівка» можливістю пити чисту воду, у яку не потраплятимуть каналізаційні стоки, як це відбувається зараз.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

«Проектанти уже отримали технічне завдання і розпочали роботу над проектом спорудження у Дахнівці каналізації та очисних споруд», – констатував депутат Черкаської міської ради, голова комітету самоорганізації населення мікрорайону «Дахнівський» Микола Мирза. – Роботи планують завершити до осені. Відразу потому ми звертаємось до Мінрегіону за фінансуванням створеного проекту.

Загалом розглянуто два можливі варіанти вирішення проблеми – поставити насосну станцію, що перекачуватиме стоки мікрорайону у міський колектор або ж спорудити локальну автономну станцію очищення. Перший варіант трохи дешевший за вартістю спорудження, проте дорожчий в експлуатації за вартістю електроенергії, яка буде витрачатися для перекачування стоків.

«Ми схиляємося до варіанту створення у Дахнівці локальної автономної системи очищення стоків, якої поки що не існує в Україні, – зазначив Микола Олександрович. – Її готова всього за півроку спорудити фірма, що має великий досвід у будівництві таких систем та постійно впроваджує інновації у технологіях очищення.

Загальна вартість спорудження – близько 30 мільйонів гривень. Сама споруда очисної станції являє собою приміщення закритого типу, схоже на оранжерею, розмірами 25 на 25 метрів, де стічні води проходитимуть 3-4 ступені очищення і виливатимуться у басейн, де житимуть раки й риба як індикатори чистоти води. Витрати на очищення стоків будуть мінімальними – воду очищуватимуть спеціальні бактерії, а для обслуговування споруд буде потрібна лише одна людина.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)