ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаБельгія і Туреччина кинуть гроші на кримський вітер

Бельгія і Туреччина кинуть гроші на кримський вітер

Бельгійська компанія Greenworx і турецька Guris мають намір виступити інвесторами проекту з будівництва вітроелектростанцій в Чорноморському районі Криму.

Згідно з проектом, на території Чорноморського району передбачається розміщення близько 56 - 86 вітроагрегатів на площі 50 га поблизу озера Донузлав, а також створення близько 100 робочих місць.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Ради Міністрів АР Крим.

Основні роботи по запуску проекту і будівництва першої черги планується завершити в 2013 році.

Нагадаємо, Україна може залишитися без вітроенергетики, якщо Верховна Рада проголосує за прийняття проекту Закону про внесення змін до ЗУ «Про електроенергетику» (щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії) №10183 з урахуванням пропозицій народних депутатів, поданих після прийняття законопроекту у першому читанні.  Про це заявляє низка експертів в області відновлювальної енергетики.

Ця теза грунтується на тому, що правило «місцевої складової», яке міститься у діючій редакції ЗУ «Про електроенергетику», і так є недосяжним для переважної більшості проектів у сфері будівництва електростанцій на відновлювальних джерелах енергії. Так для отримання зеленого тарифу на електроенергію, вироблену на вітровій електростанції (ВЕС) необхідно, щоб при її будівництві 30% компонентів проекту (обладнання, роботи тощо) були українського походження, а після 2014 року згідно з законом – 50%.

 
Коментарі (0)