ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГБельгійські інвестори готові вкладати в українську енергетику

Бельгійські інвестори готові вкладати в українську енергетику

Важкий період з ситуацією по безпеки не охолодив інтересу бельгійських компаній.

Важкий період з ситуацією по безпеки не охолодив інтересу бельгійських компаній.

Незважаючи на триваючі військові дії на сході України і агресію РФ, бельгійські інвестори пережили найгарячіші фази АТО і продовжують працювати в Україні. Про це розповів Надзвичайний і Повноважний посол Королівства Бельгії в Україні Люк Якобс.

За його словами, важкий період з ситуацією з безпеки і зниженою економічною активністю в Україні не завадив розвитку бельгійських компаній.

"Наші компанії розташовані по всій території України - від заходу до сходу. Вони не покинули Україну, а залишилися в країні. Стверджую, що бельгійські інвестори збільшують частку своїх інвестицій, і навіть заходять нові інвестори. Важкий період з політикою безпеки ситуацією і зниженою економічною активністю не сприяли розвитку наших компаній. Однак, зараз, коли економіка відновлюється, коли ми спостерігаємо певну стабільність, відбувається відновлення економічної активності, яка допомагає нашим компані м утриматися на плаву, зокрема на рівні інвестицій і в сфері комерції. Це обнадіює. Отже, і я сподіваюся на краще ", - заявив він в інтерв'ю Укрінформу.

Якобс висловив зацікавленість бельгійських бізнесменів в енергетичному секторі України.

"З подальшим впровадженням реформи в енергетичній галузі і поступовим відкриттям ринку, ви побачите більше бельгійських інвесторів. Я вже зараз спостерігаю суттєвий інтерес до цього сектора", - заявив Якобс.

Для поліпшення роботи іноземних компаній в Україні і залучення нових Якобс рекомендує продовжувати реформи, спрямовані на викорінення корупції, а також зменшити вплив людського фактора на прийняття рішень з інвестицій або імпорту (щодо митниці, фіскальної служби або різних інспекцій), зокрема впровадити систему електронного документообігу .

"Двері української влади на високому політичному рівні, на рівні міністерства, стають відкритими. Наші співрозмовники уважно слухають нас. Це - важливий і дуже позитивний фактор. Таким чином, ми відчуваємо, що наші кроки підтримують. Ця політика відкритості, прозорості, ефективного впровадження реформ повинна також "проникнути" на периферію, туди, де працюють наші компанії, а не тільки залишитися на рівні столиці ", - підкреслив бельгійський посол.

Як повідомлялося раніше, керівництво американських компаній SigmaBleуzer, Aspect Holding і Energy Transfer зацікавлені в інвестуванні в добувну галузь в Україні. У Держгеонадр запропонували інвесторам з США близько 50 перспективних нафтогазоносних ділянок на шельфі і суші.

 

 
Коментарі (0)