ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБез інвестора Україна ризикує втратити транзит російського газу

Без інвестора Україна ризикує втратити транзит російського газу

Україні необхідно залучити іноземного інвестора для вітчизняної газотранспортної системи. Лише таким чином, країна збереже транзит російського газу своєю територією.

НАК «Нафтогаз України» заявляє, що транзит російського газу Україною можливо зберегти лише за умови залучення іноземного інвестора для вітчизняної газотранспортної системи. Про це заявив голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв, передає «Інтерфакс-Україна».

Він зауважив, що «Північний Потік-2» є серйозною загрозоб для транспортування газу через Україною. Тай іноземний інвестор необхідний для демонстрації прозорості транзиту Європі.

«Іноземний партнер потрібен для збереження транзиту. Навіть не так для інвестицій, як з точки зору комфортності і прозорості для європейських країн», - заявив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міненерго вважає, що збитки «Нафтогазу» через втрату кримських активів («Чорноморнафтогазу») сягнуть десятків мільярдів гривень. При цьому у відомстві точних цифр не назвали, адже втрати необхідно розраховувати за ринковими цінами.

 
Коментарі (0)