ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБюджет-2013 балансуватиме підвищення тарифів на газ

Бюджет-2013 балансуватиме підвищення тарифів на газ

Влада підвищить тарифи на газ для населення протягом першого півріччя 2013 року, оскільки без підвищення не можливо буде збалансувати бюджет.

Такий прогноз зробив сьогодні експерт з енергетичних питань Олександр Нарбут, - інформує УНН.

«Я припускаю, що це підвищення буде. І думаю, що це буде результатом активних переговорів оновленого складу економічного блоку уряду, оскільки без цього рішення збалансувати бюджет не можливо», - зазначив він.

Олександр Нарбут припускає, що рішення про підвищення цін на газ для населення буде ухвалено у кінці першого кварталу 2013 року з можливим його виконанням протягом першого півріччя. Це стосуватиметься, на його погляд, і тарифів на електроенергію, оскільки корекція однієї ціни буде впливати й на інші рішення.

Експерт вважає, що протягом року потрібно підняти ціну на газ мінімум на 50%. «Я прихильник того, щоб був відпрацьований чіткий графік підвищення, щоб бізнес це міг планувати. Адже будь-яке підвищення позначається на управлінні затратами. І краще це робити тоді, коли новопризначений міністр Наталія Королевська зробить хоч щось по цільовому субсидуванні незахищених верств населення», - резюмував Олександр Нарбут.

 
Коментарі (0)