ГоловнаВибір редакціїТарифи ЖКГБюджетні установи Києва отримають 13% знижку на газ

Бюджетні установи Києва отримають 13% знижку на газ

Тарифи на тепло для бюджетних організацій в Києві знижені майже на 13%. Прийнята відповідна постанова Нацкомпослуг.

Тарифи на теплову енергію для потреб бюджетних установ, споживачів «Київенерго» з 1 січня знижені на 12,7%, до 556,98 грн/Гкал (без ПДВ), а для потреб інших споживачів (крім населення) – на 16,9%, 665,09 грн/Гкал (без ПДВ). Відповідну Постанову №495 від 31 грудня 2013 року прийняла Національна комісія, що здійснює державне регулювання в сфері комунальних послуг, - зазначають у прес-службі компанії.

При цьому тарифи на теплову енергію для житлово-експлуатаційних організацій на потреби населення, для  релігійних організацій, для національних творчих спілок та їх регіональних осередків залишились без змін.

«Постанова вступила в силу з 1 січня 2014 року. Таким чином з 1 лютого ц.р. ці категорії споживачів отримають нові платіжні документи», — повідомив директор по роботі з ОРЕ і регуляторним органам ПАТ «Київенерго» Володимир Нестерук.

Нагадаємо, ПАТ «Київенерго» постачає теплову енергію 75% споживачів Києва. Централізоване опалення споживачам міста забезпечують також і відомчі та приватні котельні.

Зауважимо, до 31 грудня 2013 року тарифи на теплову енергію для потреб бюджетних установ, які є споживачами компанії, були встановлені на рівні 638,25 грн/Гкал (без ПДВ), для потреб інших споживачів – 800,61 грн/Гкал (без ПДВ).

За даними НКРПП, вартість газу в структурі середнього тарифу на теплову енергію для бюджетних та інших споживачів складає приблизно 80%. Згідно із міждержавними домовленостями, вартість імпортованого газу станом на січень 2014 року складає 268,5 дол. за тис. куб. м.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)