ГоловнаНовини ЖКГПодіїБлизько 10 тисяч правоохоронців забезпечуватимуть порядок під час новорічних свят

Близько 10 тисяч правоохоронців забезпечуватимуть порядок під час новорічних свят

У період новорічних та різдвяних свят в Україні планується проведення масових заходів у 668-ми населених пунктах та запланована участь 1 мільйона 662 тисяч громадян
У період новорічних та різдвяних свят в Україні планується проведення масових заходів у 668-ми населених пунктах та запланована участь 1 мільйона 662 тисяч громадян, це розповів перший заступник Міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.
 
За його словами, до забезпечення публічної безпеки буде залучено близько 10 тисяч правоохоронців органів системи МВС.
 
«Оперативна ситуація в країні залишається складною. Тому наголошую на необхідності відповідального ставлення до виконання завдань, чітких і професійних дій. До роботи вже залучено понад 8 тисяч поліцейських та 1 тисяча військовослужбовців Національної гвардії. У разі ускладнення оперативної ситуації на базі НГУ створені військові оперативні резерви чисельністю понад 4 тисячі військових», - зазначив Сергій Яровий.
 
Він дав розпорядження здійснити ретельний розрахунок сил і засобів, забезпечити достатню кількість нарядів, патрулів, слідчо-оперативних та вибухотехнічних груп.
 
Сергій Яровий наказав налагодити координацію дій з місцевими органами влади, прокуратурою та СБУ.
 
Голова Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін повідомив, що для реагування на можливі надзвичайні ситуації у ДСНС на цілодобовому чергуванні перебуватиме близько семи тисяч рятувальників та дві тисячі одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки.
 
«У разі ускладнення ситуації ми залучимо до 14-ти тисяч осіб та трьох тисяч одиниць техніки. Також в аеропорті «Жуляни» на бойовому чергуванні перебуває літак АН-26», - сказав Микола Чечоткін, додавши, що у столиці та області на цілодобовому несенні служби перебуває 800 рятувальників та 200 одиниць техніки.
 
Своєю чергою командуючий Національної гвардії Юрій Аллеров підкреслив, що підрозділи НГУ вже визначили кількість особового складу.
 

Перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк повідомив, що на сьогодні ситуація на кордоні залишається контрольованою і стабільною. Він також додав, що державний кордон охороняється в посиленому режимі, в пунктах пропуску та на КПВВ здійснюється поглиблений контроль. 

 
Коментарі (0)