ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняБлизько тисячі будинків в Києві залишились без гарячої води

Близько тисячі будинків в Києві залишились без гарячої води

Київенерго почало гідравлічні випробування в п'яти районах столиці. В період з 17 по 31 травня без гарячого водопостачання залишаться близько тисячі будинків та 750 установ.

З 17 по 31 травня 2016р проводитимуться випробування тепломагістралей ТМ-4,5,6 від ТЕЦ-5, ТМ-1 (4) від СТ-1, ТМ-1 РК «Відрадний», що забезпечують гарячою водою значну частину п'яти районів столиці.

На час проведення випробувань припиниться гаряче водопостачання 324 житлових будинків, 17 дитячих садків, 17 шкіл, 139 відомств і 6 лікувальних установ в Голосіївському районі; 145 житлових будинків, 3 дитячих садків, 3 школи, 87 відомств і 3 лікувальних установ в Печерському районі столиці; 126 житлових будинків, 3 шкіл, 90 відомств і 3 лікувальних установ в Шевченківському районі; 227 житлових будинків, 10 дитячих садків, 6 шкіл, 118 відомств і 1 лікувального закладу в Дарницькому районі; 381 житлового будинку, 23 дитячих садків, 13 шкіл, 190 відомств і 18 лікувальних установ в Солом'янському районі столиці.

Відзначимо, що гідравлічні випробування - це метод діагностики тепломереж, застосовувана кожен міжопалювальний період з квітня по серпень. Графік випробувань погоджує Київська міська держадміністрація. Гідравлічні випробування дозволяють виявити і відремонтувати найбільш зношені ділянки мереж, запобігши появу пошкоджень в холодну пору року. Випробування здійснюються тепломережною водою температурою до + 40° С з підвищеним на 25% тиском. Тому технологічно неможливо випробувати тепломережа без відключення гарячої води. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
21 Травня 2016 p. 22:53
Одним з пережитків соціалістичного режиму є регулярні відключення гарячого водопостачання у весняно-літній період, але чомусь теперішній олігархічний режим не бореться із цим рудиментом "совка", навіть навпаки, посилює та поглиблює його. От би де показати переваги капіталізма над соціалізмом - зробити краще, ніж було при соціалізмі, адже у нормальних країнах воду не відключають на декілька тижнів. Натомість олігархічний режим руйнує пам"ятники, перейменовує вулиці, зупинки..., а кому це потрібно, крім самих олігархів?