ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаБлизько 120 тисяч кримчан оцінило альтернативну енергетику

Близько 120 тисяч кримчан оцінило альтернативну енергетику

Завдяки енергії вітру та сонця, які ще називають поновлюваними, або альтернативними джерелами енергії, у Криму вже можуть досить комфортно себе відчувати два райони з населенням близько 120 тисяч осіб протягом одного місяця.

Про це на прес-конференції у Сімферополі повідомив голова Республіканського комітету АРК з палива, енергетики та інноваційної політики Сергій Колобов.

«Ця цифра звичайно умовна, але відображає реальну дійсність. Наразі встановлена потужність поновлюваних джерел енергії в Криму становить близько 300 мегават, що дійсно дає змогу протягом місяця забезпечувати електроенергією приблизно два райони півострова», - зазначив Сергій Колобов, відповідаючи на запитання кореспондента агентства.

Вже наступного року, за словами пана Колобова, у Криму планують реалізувати ряд проектів з розвитку вітроелектростанцій.

Зокрема, йдеться про установку двох потужних у 2,5 МВт вітроагрегатів у Ленінському та Радянському районах Криму.

Альтернативна енергетика нині займає близько 30% від виробленої енергії і тільки 5% від загального споживання електроенергії у Криму.
Поновлювані джерела енергії у Криму мають високий потенціал. За рахунок використання енергії сонця, вітру, води і грунту в автономії можливо потенційно отримувати обсяги, еквівалентні енергії 5,7 мільярдів кубометрів газу. Тільки вітроенергетика може дозволити виробництво 3,4 тисяч МВт електроенергії.

Великий потенціал має і геотермальна енергетика. Досить нагадати, що у Криму зосереджено близько 70% усіх розвіданих геотермальних ресурсів України.

Укрінформ

 
Коментарі (0)