ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Близько 13 тисяч мешканців Дніпропетровщини отримали субсидію на вугілля та скраплений газ

Близько 13 тисяч мешканців Дніпропетровщини отримали субсидію на вугілля та скраплений газ

Майже 13 тисяч мешканців Дніпропетровщини оформили субсидію, тобто частково витрати на вугілля чи скраплений газ компенсувала держава.
Майже 13 тисяч мешканців Дніпропетровщини оформили субсидію, тобто частково витрати на вугілля чи скраплений газ компенсувала держава. Деталі розповіли в департаменті соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА.
 
«Оформити таку держдопомогу може будь-яка родина, яка опалює помешкання твердим паливом. Єдина відмінність від звичайної субсидії – люди отримують кошти «на руки». Ними й розраховуються за вугілля чи скраплений газ. Чим менший дохід родини, тим більший розмір допомоги», – зазначили в департаменті.
 
Оформити таку субсидію можна одним із трьох способів. Заповнити заяву та декларацію на порталі iGov.org.ua, надіслати ці документи поштою, особисто подати до управління соцзахисту за місцем реєстрації. У заяві слід підкреслити поле зі словами «на придбання твердого палива та скрапленого газу».
 
Держдопомога на паливо розраховується за нормою – 2 тонни вугілля на одне домогосподарство на рік. Вартість однієї тонни у розрахунку – понад 2,2 тис. грн. Сплачується така субсидія раз на рік. Гроші переводяться поштовим переказом чи на банківський рахунок.

На закупівлю палива цьогоріч Уряд виділив 42,5 млн грн. 

 
Коментарі (0)