ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоБлизько 2 тисяч довгобудів змінять статус

Близько 2 тисяч довгобудів змінять статус

У 2013 році буде добудовано близько 2 тисяч об’єктів комунальної та державної форми власності. Загальний обсяг коштів, необхідний для завершення їх будівництва, складає понад 13,7 млрд грн.

На сьогодні близько 2 тис. об’єктів комунальної та державної форми власності з високим ступенем будівельної готовності, роботи на яких можуть бути завершені у 2013 році.  Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Мінрегіону.

Загальний обсяг коштів, необхідний для завершення їх будівництва, складає понад 13,7 млрд грн, в тому числі 3,8 млрд грн на об’єкти комунальної власності, 9,9 млрд грн – державної форми власності.

Добудови потребують 660 закладів освіти із необхідним обсягом фінансування 6,7 млрд грн, 450 об’єктів медицини, залишок кошторисної вартості яких складає 7,1 млрд грн.

Слід зазначити, що кількість інженерних споруд, які необхідно добудувати (тепло-, газопостачання, енергозабезпечення, водопостачання та водовідведення, берегоукріплення, протизсувні заходи, інфраструктура), складає майже 40% відсотків загальної кількості недобудов в країні що потребують добудови, та потребують фінансування в обсязі 40 млрд грн.

Також нараховується понад 190 спортивних споруд, які необхідно добудувати, більше 200 закладів культури, понад 3,2 тис. інших нежитлових будівель. Обсяг коштів, необхідний для завершення будівництвах зазначених об’єктів становить понад 87 млрд грн.

Наразі Радою міністрів АР Крим, обласними, Київською, Севастопольською міськими державними адміністраціями та відповідними центральними органами виконавчої влади здійснюються заходи щодо першочергового включення недобудов з високим ступенем будівельної готовності до переліків об’єктів, які плануються до фінансування у 2013 році, в тому числі за бюджетні кошти.

Нагадаємо, станом на 01 січня 2013 року було проведено інвентаризацію об’єктів незавершеного будівництва.

За результатами інвентаризації в державі налічується понад 16 тис. недобудов, з яких нежитлових об’єктів – майже 12,5 тис. житлових – понад 3,5 тис.

Найбільша їх кількість зосереджена в Автономній Республіці Крим (869 об’єктів), Донецькій (1350 об’єктів), Харківській (989 об’єктів), Житомирській (780 об’єктів) областях.

Добудови потребують майже 10 тис. об’єктів.

 
Коментарі (0)