ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГБлизько 75% одержувачів субсидії у готівковій формі оплатили комуналку вчасно

Близько 75% одержувачів субсидії у готівковій формі оплатили комуналку вчасно

На кінець квітня 2019 року в середньому близько 75% одержувачів субсидії у готівковій формі оплатили комуналку вчасно.
На кінець квітня 2019 року в середньому близько 75% одержувачів субсидії у готівковій формі оплатили комуналку вчасно.
 
Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.
 
Такий результат є позитивним, враховуючи, що мова йде про перший досвід монетизації субсидій в історії України.
 
Громадяни, які отримали на руки гроші, але невчасно сплатили рахунки за комунальні послуги, ризикують залишитися без субсидій, поки не сплатять борг.
 
"Якщо одержувач має заборгованість понад один місяць на суму від 340 грн (20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), субсидія на наступний період не призначається до вирішення питання з цим боргом. Після того як громадянин сплатить заборгованість або укладе договір про її реструктуризацію, субсидія буде перепризначено", - йдеться в повідомленні міністерства.
 
При цьому той, хто допускав прострочення оплати, маючи на руках гроші, отримані в рамках монетизації субсидії, буде в подальшому отримувати допомогу вже в безготівковій формі. Важливо, щоб отримувач не мав боргів за комунальні послуги станом на травень, коли будуть перепризначатися субсидії на наступний рік.

У міністерстві також відзначили, що "незаконні донарахування в платіжках споживачів за газ" не братимуться до уваги управліннями соцзахисту при перепризначення субсидій на новий рік. 

 
Коментарі (0)