ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоБлизнюк порозумівся з Литвином щодо Андріївського узвозу

Близнюк порозумівся з Литвином щодо Андріївського узвозу

Анатолій Близнюк та Володимир Литвин висловилися за створення комісії, яка розслідувала б обставини забудови на Андріївському узвозі

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк та голова Верховної Ради України (ВР) Володимир Литвин висловилися за створення комісії, яка розслідувала б обставини забудови на Андріївському узвозі та інших історичних місць столиці. Також комісія має посприяти ліквідації раніше прийнятих Київрадою рішень про надання земельних ділянок в приватну власність.

Про це Анатолій Близнюк заявив у ході «години питань до уряду» у ВР.

«Є різні рівні влади, і давайте приймати рішення. Я розумію, що колись хтось землю розібрав, а тепер нею торгує. Давайте приймати рішення, і ви знаєте як», - заявив Близнюк.

У свою чергу Володимир Литвин заявив: «Треба підтримати цю пропозицію і створити комісію. Нехай предметно вивчать це питання».

Зазначимо, у ВР зареєстрований проект постанови № 10327 «Про утворення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин порушення Конституції України, Земельного кодексу України та законів України, прийняття протиправних рішень Київською міською радою в період з 2007 по 2010 роки».

Нагадаємо, компанія забудовник «ЕСТА Холдинг» (входить в структуру СКМ), нібито без відповідних дозволів знесла декілька споруд на Андріївському узвозі для подальшого будівництва там бізнес-центру «Андріївський». Як повідомляли ЗМІ, це сталося на минулих вихідних, проте в КМДА стверджують, що не знали про знесення трьох будинків. А голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригінець заявляв, що планується побудувати понад 10 нових будинків, у тому числі 8-поверховий бізнес-центр.

 

Джерело – РБК-Україна

 
Коментарі (0)