ГоловнаНовини ЖКГПодіїБільше 3,8 млн українців на Донбасі потребують гуманітарної допомоги

Більше 3,8 млн українців на Донбасі потребують гуманітарної допомоги

Понад 3,8 млн українців по обидва боки лінії зіткнення на Донбасі потребують гуманітарної допомоги, повідомляє Міністерство закордонних справ України.
Понад 3,8 млн українців по обидва боки лінії зіткнення на Донбасі потребують гуманітарної допомоги, повідомляє Міністерство закордонних справ України.
 
"За даними ООН, понад 3,8 млн наших громадян по обидва боки лінії зіткнення потребують гуманітарної допомоги", - йдеться у повідомленні.
 
При цьому за даними МЗС, внаслідок російської агресії на Донбасі майже 1,6 млн громадян – або близько 4% всього населення України – змушені були залишити свої домівки та стали внутрішньо переміщеними особами.
 
"В оприлюдненому у 2017 р. тематичному звіті "Складне становище цивільного населення, яке постраждало від конфлікту на сході України" СММ ОБСЄ відзначає, що обмеження проросійськими ватажками доступу міжнародних гуманітарних організацій до окупованої території ускладнює доставку гуманітарної допомоги та захист цивільного населення", - йдеться також у заяві.
 
За інформацією відомства, серйозне занепокоєння викликає практика відправки російських "гуманітарних конвоїв" на підконтрольну бойовикам частину Донбасу з порушенням українського законодавства та міжнародного права.
 
"У цьому зв’язку вимагаємо від Росії як держави-агресора та окупанта неухильного виконання гуманітарних аспектів Мінських домовленостей, зокрема забезпечити безперешкодний доступ, зберігання та розподіл гуманітарної допомоги", - підкреслили в МЗС України.

Дипломатичнее відомство закликає держав-донорів активізувати зусилля для мобілізації фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Плану гуманітарного реагування ООН в Україні у 2017 році. 

 
Коментарі (0)