ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГБільшості громадян субсидію перерахують автоматично

Більшості громадян субсидію перерахують автоматично

Більшості громадян, які отримують субсидії й не мають щойно куплених предметів розкоші, нових автомобілів, або у складі сімей яких немає працездатних осіб, що декларують нульові ставки доходу, державна допомога буде перепризначена автоматично
Переважній більшості громадян, які отримують субсидії і не мають щойно куплених предметів розкоші, нових автомобілів, або у складі сімей яких немає працездатних осіб, що декларують нульові ставки доходу, - загалом це приблизно 80-85% нинішніх субсидіантів - як і раніше державна допомога буде перепризначена  в автоматичному режимі і без необхідності звертатися до органів соціального захисту, повідомила прес-служба Мінсоцполітики.
 
У зв’язку з введенням нових правил близько 15% громадян потрібно буде звернутися до органів соцзахисту за переоформленням субсидії. Про це повідомив директор Департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко.
 
«Усі, хто потребує допомоги від держави, будуть і далі її отримувати. Переважній більшості громадян субсидії на наступний опалювальний сезон будуть перепризначені автоматично, - сказав Віталій Музиченко. – Звернутися до органів соцзахисту треба лише окремим категоріям громадян, які підпадають під нові критерії, які запроваджені для підчищення адресності субсидій і запобігання поширених зловживань. Приміром, сім’я купила автомобіль віком менше 5 років. До останнього часу така покупка не була критерієм для призначення чи скасування субсидії. Тепер треба внести це в декларацію і подати до органів соціального захисту нову заяву».
 
Чиновник пояснив, що за попередніми розрахунками кількість людей, яким може знадобитися звернення до органів соцзахисту становить приблизно 15-20%. «Цим людям просто треба звернутися до органів соцзахисту і подати пакет документів – заяву та декларацію - аби визначити право на субсидію. Тим, у кого статки не змінюються, які нічого не купували і у складі сімей немає працездатних осіб, які декларують відсутність доходу, – право на субсидію зберігається автоматично. Їм звертатися до органів соцзахисту, повторюю, непотрібно. Ми захищатимемо і далі тих, хто потребує допомоги. Але держава не буде платити за тих, хто має приховані статки або працює в тіньовому секторі. Це порушення принципів соціальної справедливості», - зазначив Віталій Музиченко.
 

Він також нагадав, що згідно урядового доручення, обласні державні адміністрації мають провести роз’яснювальну роботу серед жителів своїх областей – аби не створювати зайвий ажіотаж. 

 
Коментарі (0)