ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБойові дії на Донбасі примножили збитки «Укртрансгазу»

Бойові дії на Донбасі примножили збитки «Укртрансгазу»

«Укртрансгаз» збиткує через бойові дії на Донбасі. Зокрема, компанія втратила контроль над своїми активами, які перебувають на цій території, в тому числі в результаті їх фізичного знищення. Вартість активів оцінюється в десятки мільйонів гривень.

Збитки «Укртрансгазу» від військових дій в Донецькій і Луганській областях становлять 40 млн грн. Про це повідомляється у фінансовому звіті, розміщеному на офіційному сайті компанії.

У документі підкреслюється, що внаслідок бойових дій на території Донбасу компанія частково втратила контроль над активами, які перебувають на цій території, в тому числі в результаті їх фізичного знищення.

«Вартість активів станом на 30 вересня 2014 року, над якими втрачено контроль, становить приблизно 40 млн грн», - йдеться у звіті.

Крім того, наголошується, що в червні 2014 року на газопроводі Уренгой - Помари - Ужгород в результаті несанкціонованого втручання в газотранспортну систему стався потужний вибух. Винні особи не були встановлені, однак через ліквідацію наслідків від вибуху компанія зазнала збитків на суму 31,4 млн грн.

Також «Укртрансгаз» зазнав збитків за січень-вересень 2014 року у розмірі 795 млн грн. Це пов'язано з тим, що з початку року українська гривня знецінилася відносно основних іноземних валют приблизно на 62%, а Національний банк України ввів певні обмеження на купівлю іноземної валюти на міжбанківському ринку. «Міжнародні рейтингові агентства знизили суверенні кредитні рейтинги України до рівня «ССС». Поєднання вищевказаних подій призвело до погіршення ліквідності, підвищення умов кредитування», - підкреслюється в звіті компанії.

Зазначимо, з початку року компанія отримала чистий збиток у сумі 795,1 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, за станом на середину серпня збитки ПАТ «Укргазвидобування» від проведення бойових дій на Сході України вже сягали 120 млн грн.

 
Коментарі (0)