ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБолгарія гальмує з будівництвом «Південного потоку»

Болгарія гальмує з будівництвом «Південного потоку»

Новий уряд Болгарії не поспішатиме з будівництвом «Південного потоку». Проекту зможуть дати життя лише у разі його повної відповідності законодавству ЄС.

Члени коаліції ГЕРБ і Реформістського Блоку домовилися продовжити призупинене будівництво «Південного потоку» тільки якщо проект повністю відповідатиме законодавству ЄС. Про це пише Українська енергетика.

Як повідомляється, забезпечення енергетичної незалежності Болгарії є частиною програми нового коаліційного уряду країни.

Зокрема, щоб зменшити залежність Болгарії від імпорту російського газу і диверсифікувати поставки в майбутньому уряд планує завершити будівництво газових інтерконекторів з сусідніми країнами.

Продовження терміну експлуатації двох операційних реакторів АЕС Козлодуй також є частиною програми коаліційного уряду в енергетичному секторі.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Єврокомісія не виключає, що закон, ухвалений в Угорщині для прискорення будівництва газопроводу «Південний потік», порушує правила ЄС, та може вжити заходів у відповідь.

 
Коментарі (0)