ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБолгарія не будуватиме «Південний потік» без згоди Єврокомісії

Болгарія не будуватиме «Південний потік» без згоди Єврокомісії

Будівництво «Південного потоку» на території Болгарії залишиться замороженим до прийняття рішення Європейської комісії щодо реалізації цього проекту.

Болгарія підтримує проект будівництва «Південного потоку» за європейськими правилами. Про це заявив Президент Болгарії Росен Плевнелієв - повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Підтримую проект будівництва газопроводу за європейськими правилами. Однак до рішення Європейської комісії «Південний потік» в Болгарії буде заморожений», - заявив глава держави.

Зазначимо, на початку червня 2014 року після візиту в Болгарію американських конгресменів уряд країни заморозила реалізацію проекту «Південний потік». Тоді на зустрічі з Прем'єр-міністром Болгарії Пламеном Орешарски сенатор-республіканець Джон Маккейн заявив, що в проекті «Південний потік» має бути менше російського участі.

Єврокомісія 2 червня оголосила про намір призупинити реалізацію проекту «Південний потік» в країнах ЄС, в першу чергу - в Болгарії. Як повідомляла офіційний представник єврокомісара з енергетики Гюнтера Еттінгера - Сабіна Бергер, Єврокомісія призвела два «юридичних обґрунтування такого кроку. За її словами, у Єврокомісії є претензії на предмет відповідності цього проекту нормам «третього енергопакету» ЄС. Крім того, Брюссель запідозрив Болгарію в «порушенні європейських правил проведення тендерів на будівництво інфраструктурних проектів» та надання «привілейованих можливостей російським і болгарським компаніям».

Нагадаємо, Болгарія демонтувала на своїй території труби нафтопроводу «Південний потік» з першим зварним швом.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, протягом останніх тижнів «за» будівництво газопроводу в обхід України виступило 5 країн: Македонія, Сербія, Італія, Угорщина та Австрія.

 
Коментарі (0)