ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБолгарія почала будівництво газопроводу в обхід України

Болгарія почала будівництво газопроводу в обхід України

Державна газова компанія «Болгартрангаз» підписала контракт з саудівською компанією Arkad Engineering щодо будівництва продовження російського трубопроводу в обхід газотранспортної системи України

Державна газова компанія «Болгартрангаз» підписала контракт з саудівською компанією Arkad Engineering щодо будівництва продовження російського трубопроводу в обхід газотранспортної системи України «Турецький потік» на території Болгарії. Про це повідомляє AP.

Зазначається, що загальна вартість проєкту на території Болгарії складе 1,2 мільярда доларів. За ці кошти саудівський підрядник має прокласти 474 кілометри газопроводу від болгарського кордону з Туреччиною до кордону зі Сербією.

У разі успішного завершення цього трубопроводу Росія отримає змогу постачати свій газ до Південної та центральної Європи в обхід ГТС України, що призведе до втрати Україною доходів від транзиту у розмірі 3 мільярди доларів щороку.

Наразі ризик втрати Україною доходів від транзиту досить високий. Зокрема, угода про продовження транзиту газу з 1 січня 2020 року досі не укладена. Переговори щодо неї стартували у Брюсселі 19 вересня.

Раніше президент РФ Володимир Путін повідомляв, що «Турецький потік» планують запустити до кінця 2019 року.

 

 
Коментарі (0)