ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБолгарія залишиться вірною «Південному потоку»

Болгарія залишиться вірною «Південному потоку»

Незважаючи на заяви Росії про припинення реалізації проекту «Південний потік», Болгарія буде наполягати на будівництві даного газопроводу, так як він корисний для країни.

Болгарія буде наполягати на реалізації проекту «Південний потік». Про це заявив прем'єр-міністр країни Бойко Борисов, повідомляє ТАСС.

«Я продовжую дотримуватися позиції, що «Південний потік» повинен пройти через територію Болгарії, так як він корисний для країни. Тому завтра ми відправляємо до Брюсселя віце-прем'єра Томіслава Дончева і міністра енергетики Теменужку Петкову, будемо наполягати на продовженні будівництва «Південного потоку» при дотриманні європейських правил», - сказав глава болгарського уряду.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», незважаючи на відмову РФ від реалізації «Південного потоку», він все ще може бути побудований. Про це заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер. За його словами, Європейський союз і Болгарія працюють разом над вирішенням питань. Ці невирішені питання не є нездоланними. З ним погодився і пан Борисов. За словами болгарського прем'єра, «Південний потік» побудують у випадку, якщо він буде відповідати вимогам «Третього енергопакету».
 
Коментарі (0)