ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаБіопаливо може забезпечити половину виробництва тепла в Україні

Біопаливо може забезпечити половину виробництва тепла в Україні

Технології спільного спалювання вугілля і біопалива відпрацьовані і застосовуються в багатьох країнах Європи

Технології спільного спалювання вугілля і біопалива відпрацьовані і застосовуються в багатьох країнах Європи.

"Енергетична незалежність України - це очевидний пріоритет. І в сучасному світі за альтернативними технологіями майбутнє. Одна з наших компаній виробляє пелети з відходів деревини. Їх ціна в перерахунку на тепловіддачу, зольність і екологічний ефект менше, ніж закуповується для виробництва тепла вугілля, кусають вартість якого компенсується нашими з вами комунальними платежами. Можливості виробництва біопалива в Україні достатні, щоб забезпечити більше половини виробництва тепла ", - в інтерв'ю для ZN.UA заявив Евг еній Уткін, меценат і президент інвестиційного холдингу КМ Core.

За його словами, технології спільного спалювання вугілля і біопалива відпрацьовані і застосовуються в багатьох країнах Європи.

"Пропрацювавши рік в шахті, рано втративши батька шахтаря, я знаю, що таке вугілля, його видобуток, шахтарські долі. Якщо взяти карту поширення онкологічних захворювань і накласти на карту ТЕЦ, що працюють на вугіллі, збіги жахнутися. Спільне спалювання вугілля і біопалива кардинально покращує екологічну картину, зменшуючи при цьому витрати. Відповідні пропозиції, обґрунтування, результати дискусій і конференцій передані профільним міністрам, прем'єр-міністру - не підтримано, бетонна стіна ", - підкреслив співрозмовник.

 

 
Коментарі (0)