ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГБорг киян за електрику складає майже 1 млрд грн

Борг киян за електрику складає майже 1 млрд грн

Борг столичних споживачів за використану електричну енергію на 1 квітня 2017року склав 939,6 млн грн. Протягом березня він збільшився на 13,5 млн грн.
У березні найбільший приріст заборгованості за електроенергію продемонстрували підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності, населення та державний бюджет – з компенсації пільг та субсидій. Сумарно заборгованість цих споживачів збільшилась на 74,1 млн грн до 816,5 млн грн, повідомляє прес-служба Київенерго.
 
Підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності за підсумками березня наростили борги за електроенергію на 9,3 млн грн до 370,8 млн грн. Найбільший боржник ПАТ «АК «Київводоканал» збільшив суму боргу до 144,7 млн грн з 121,4 млн грн.  
 
Заборгованість за спожиту електричну енергію КП «Київський метрополітен» на 1 квітня 2017 р. сягнула 35,7 млн грн. Метрополітен прострочив термін сплати за спожиту електроенергію за березень та станом на 12 квітня зобов'язання не виконав. Подальші розрахунки підприємства з енергокомпанією під загрозою – рахунки метрополітену заарештовані ВДВС.
 
Населення м. Києва протягом березня 2017 р. збільшило заборгованість за спожиту електричну енергію на 26,8 млн грн – до 347, 5 млн грн. Зростання заборгованості зафіксоване по всіх районах столиці.
 
Найбільшими боржниками за електроенергію перед Київенерго лишаються споживачі Дарницького, Солом'янського та Деснянського районів. Їхня заборгованість на 1 квітня 2017 р. становила 51,7 млн грн, 38,8 млн грн та 38,6 млн грн відповідно.
 

Відповідно до законодавства, всю вироблену електроенергію Компанія продає в Оптовий ринок електроенергії, а потім закуповує на ньому необхідну кількість для потреб споживачів. Оператором цього ринку є ДП «Енергоринок», через який  здійснюються всі розрахунки. Алгоритм  розрахунків затверджує НКРЕКП. 

 
Коментарі (0)