ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаБорг населення за комунальні послуги на 1 липня становила 29,6 млрд гривень

Борг населення за комунальні послуги на 1 липня становила 29,6 млрд гривень

З початку року заборгованість українців за сплату комунальних послуг зменшилася на понад 900 млн грн, у порівнянні з відповідним періодом минулого року.
З початку року заборгованість українців за сплату комунальних послуг зменшилася на понад 900 млн грн, у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Споживачі сплачують не лише нараховані суми, а й борги. 
 
Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад та територій.
 
"За даними Державної служби статистики України, за січень-червень 2020 року 12 регіонів України мали рівень оплати за спожиті житлово-комунальні послуги (без урахування газу та електроенергії) понад 100%", - йдеться у повідомленні міністерства.
 
Зазначається, що за I півріччя 2020 року рівень розрахунків населення за комунальні послуги без урахування газу та світла становив 100%. За централізоване опалення та гарячу воду на рівні 108,1%, за водопостачання та водовідведення, утримання будинків та прибудинкових територій та вивезення відходів – 88 – 92%.
 
Споживачі сплачують не тільки нараховані суми, а й погашають борги — з початку року заборгованість населення за комунальні послуги зменшилась на понад 900 млн грн.
 
Загальна заборгованість населення за комунальні послуги на 1 липня становила 29,6 млрд гривень, що на 901,4 млн грн менше ніж на початок 2020 року.
 

Найбільше заборгували споживачі Києва (6,1 млрд грн), Дніпропетровської (5,2 млрд грн) та Харківської (4,6 млрд грн) областей. 

 
Коментарі (0)