ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГБорг споживачів перед «постачальником останньої надії» - 749 млн грн

Борг споживачів перед «постачальником останньої надії» - 749 млн грн

Загальна заборгованість 473 споживачів перед «постачальником останньої надії» за 77 днів складає 749 млн грн.
Загальна заборгованість 473 споживачів перед «постачальником останньої надії» за 77 днів складає 749 млн грн.
 
Про це повідомила Оксана Кривенко, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг.
 
З усіх споживачів ПОН - 95% з першого квітня мають перейти до нового постачальника електроенергії, оскільки вичерпали 90-денний строк надання послуг.
 
За словами Оксани Кривенко, споживачі мають укласти договори із новим електропостачальником по закінченню терміну договору про постачання електричної енергії «постачальником останньої надії». Інакше ПОН зобов’язаний ініціювати відключення споживача від електропостачання. 
 
Відключати електроенергію буде оператор системи розподілу (ОСР) на відповідній території. 
 
У столиці - "ДТЕК Київські електромережі" вже попередив про можливе відключення 64 київських споживачів.
 
Якщо боржника не відключать, спожита ним електроенергія стає втратами ОСР, на покриття яких не передбачені кошти в тарифі. 
 
Нагадаємо, відповідно до закону "Про ринок електроенергії" з 1 січня 2019 року введено нові правила роботи на роздрібному ринку е/е. 
 
Енергопостачальні компанії (обленерго) були розділені на операторів системи розподілу і постачальників універсальних послуг (ПУУ), що працюють з населенням. Все непобутові споживачі повинні були укласти нові договори на розподіл і постачання е/е. 
 

Ряд держструктур і комунальних підприємств не змогли укласти нові угоди і перейшли на поставку до «постачальника останньої надії» на умови акцептованої поставки. Послуги «постачальника останньої надії» стоять на 25-30% дорожче, ніж у ПУУ і інших постачальників.  

 
Коментарі (0)