ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБорг тепловиків перед НАК «Нафтогаз України» за тиждень збільшився на 23,0%

Борг тепловиків перед НАК «Нафтогаз України» за тиждень збільшився на 23,0%

Сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ перед НАК «Нафтогаз України» складає близько 63,0 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 11 771 млн грн (23,0%)
За тиждень виробники тепла збільшили борг на 9 904 млн грн (23,2%), підприємства ТЕЦ (виробництво електроенергії) – на 1 867 млн грн (22%), регіональні газозбутові підприємства зменшили борг на 1 млн гривні, про це повідомила пресслужба НАК "Нафтогаз Україна".
 
Станом на 16 лютого 2021 р. сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ перед НАК «Нафтогаз України» складає близько 63,0 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 11 771 млн грн (23,0%).
 
Заборгованість регіональних газозбутових підприємств складає близько 23,6 млрд грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 1 млн грн.
 
Заборгованість промислових підприємств за минулий тиждень майже не змінилась та складає близько 3,5 млрд грн.
 
Заборгованість КП ВО Київради «Київтеплоенерго» за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень збільшилась на 3 066 млн грн (69,7%). Сумарна заборгованість Київтеплоенерго складає близько 7,5 млрд грн.
 

У компанії стверджують, що зростання заборгованості ТКЕ та ТЕЦ протягом третього тижня місяця є типовим та пояснюється оформленням актів прийому-передачі обсягів газу, використаного у січні 2021 року, а розрахунки населення за послуги з постачання газу та теплової енергії у попередньому місяці здійснюються до 20-го числа поточного місяця. 

 
Коментарі (0)