ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГБорг вінничан за опалення та гарячу воду перевищує 56 млн грн

Борг вінничан за опалення та гарячу воду перевищує 56 млн грн

Станом на 22 травня сума заборгованості за послугу з централізованого опалення та гарячого водопостачання серед населення складає 56 млн 573 тисячі гривень
Станом на 22 травня сума заборгованості за послугу з централізованого опалення та гарячого водопостачання серед населення складає 56 млн 573 тисячі гривень, повідомляє данні прес-служба КП ВМР «Вінницяміськтеплоенрго».
 
«Сума боргу на деяких особових рахунках перевищує десятки, а то й сотні тисяч гривень. Так,  6200 споживачів боргують від 1-ї тисячі до 5-ти тисяч гривень, 1740 споживачів – близько 10 тисяч, на рахунках 73-х мешканців міста накопичилося 50 тисяч гривень. Борг 13-ти споживачів сягнув 100 тисяч гривень.  Найбільший боржник серед населення  – споживач, на рахунку якого несплачених 166 тисяч гривень» - говориться в повідомленні прес-служби.
 
Борги накопичувалися протягом тривалого часу.  Мова йде про несвідоме ставлення і нерозуміння того, що необхідно розраховуватися за спожите. При регулярному ухилянні від сплати за спожите, заборгованість деяких споживачів зростає в рази. Існують непоодинокі випадки, коли споживачі не сплачують за спожиті послуги 5, а то й 10 років.
 
Частина неплатників належать до неблагополучних верст населення, але є й інша категорія безвідповідальних споживачів, котрі попри задовільний соціальний стан не поспішають платити за надані послуги.
 
Якщо у боржників немає можливості сплатити всю суму одразу, представники підприємства розповідають про можливість реструктурувати заборгованість. Для цього потрібно укласти договір з КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго», що передбачає сплату боргу рівними частинами (разом із поточними нарахуваннями) протягом визначеного періоду. Оскільки в міжопалювальний сезон фінансове навантаження за оплату комунальних зменшується, це дає можливість швидше та легше погасити борг. 
 
З початку 2018 року 121 споживач уклав договір на реструктуризацію заборгованості з теплопостачальним підприємством і погашають борг частинами. Всього на сьогодні діє 533 договорів на реструктуризацію заборгованості.
 

Зразок заяви до постачальника теплоенергії про оплату за спожиті послуги протягом опалювального періоду та залишку платежів у розстрочку до початку наступного опалювального сезону можна скачати тут. 

 
Коментарі (0)