ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГБорг вінничан за тепло та опалення становить близько 80 мільйонів гривень

Борг вінничан за тепло та опалення становить близько 80 мільйонів гривень

Рівень розрахунків вінничан за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання, спожитих у січні, становить лише 18,3 %
Станом на початок лютого заборгованість населення перед КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» становить близько 80 мільйонів гривень, не враховуючи несплачені нарахування за січень місяць.  
 
Про це повідомляє прес-служба підприємства.
 
Рівень розрахунків населення за спожиті послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання у січні становить лише 18,3 %.
   
«Підприємство змушене застосовувати всі важелі впливу на боржників. Після 20 лютого служба збуту КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» розпочне роботу з боржниками, які не сплатили за спожиті у минулому місяці послуги, а також продовжить працювати з боржниками попередніх періодів», - говориться в повідомлені прес-служби.
 
Споживачи, які мають борг понад 3 тисячі гривень або ж не сплачують два місяці поспіль, з такими споживачами вже працюватиме юридично-договірна служба підприємства. Готуватиме документи для позову до суду, щоб далі борг з неплатника стягували у примусовому порядку. 
 
Відтак, якщо справи передаються до суду, боржник може потрапити під ряд санкцій: судовий і виконавчий збори, внесення до єдиного реєстру боржників, заборона виїзду за кордон та арешт майна. 
 

«Випадки арешту майна у споживачів підприємства вже були. Арештовували і гараж, і транспортний засіб і навіть не випускали закордон. Це радикальні дії, але вони вимушені. Адже так само, як і населення споживає послуги і змушене за них розраховуватися відповідно до чинного законодавства, так само і теплопостачальне підприємство змушене розраховуватися за спожитий природний газ з НАК «Нафтогаз України», - розповіли на підприємстві. 

 
Коментарі (0)