ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГБорги через незаконні нарахування за газ не вплинуть на призначення субсидій

Борги через незаконні нарахування за газ не вплинуть на призначення субсидій

Кабінет міністрів ухвалив постанову, в якій визначає спосіб виплати субсидій пільговикам, які мають заборгованість за комунальні послуги

Кабінет міністрів ухвалив постанову, в якій визначає спосіб виплати субсидій пільговикам, які мають заборгованість за комунальні послуги. Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Незаконні донарахування в платіжках споживачів додаткових обсягів природного газу за приведення до стандартних умов не братимуться до уваги управліннями соціального захисту населення під час перепризначення у травні субсидій на новий рік.

Ті сім’ї, які розраховуються за газ вчасно і в повному обсязі, отримають право на готівкову субсидію. Ті громадяни, які матимуть борги за спожитий ними газ, будуть переведені на безготівкову форму монетизації. Борги сумнівного походженні ні в першому, ні в другому випадку, не впливатимуть на процес перепризначення субсидій.

Монетизація субсидій передбачає, що люди можуть отримати кошти або на картку Ощадбанку разом з пенсією, або через грошовий переказ в Ощадбанку. Та після 1 травня ті, хто станом на початок місяця матимуть заборгованість за оплату комунальних послуг будуть переведені на безготівкову форму виплати субсидій.

Відтак, кошти надходитимуть не на рахунок пільговика, а переказуватимуться на рахунок Мінсоцполітики в Ощадбанку, а потім – виконавцям комунальних послуг згідно з реєстрами нарахувань. Але для нарахування субсидії потрібно буде погасити борг.

Водночас у Мінсоцполітики зазначають, що борги за газ, що виникли через коефіцієнт приведення до стандартних умов, що його запровадила низка облгазів, не враховуватимуть. Облгази зобов'язали подати в управління соцзахисту інформацію щодо застарілих боргів без урахування сум, що накопичились через зазначені коефіцієнти.

 

 
Коментарі (0)