ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБорги підприємств перед «Нафтогазом» нещадно ростуть

Борги підприємств перед «Нафтогазом» нещадно ростуть

Борги підприємств перед «Нафтогазом» за тиждень виросли майже на 30%. Найбільше заборгували об’єкти ТКЕ та ТЕЦ, які використовують «блакитне» паливо для виробництва тепла.

Підприємства ТКЕ, ТЕЦ та прямі споживачі збільшили заборгованість перед НАК «Нафтогазом» за спожитий природний газ. Так, в порівнянні з минулим тижнем, сума боргу виросла на 4,1 млрд грн (24,9%) і складає 20,4 млрд грн. Про це повідомили у прес-службі НАК «Нафтогазу України».

«Певне зростання заборгованості ТКЕ та ТЕЦ протягом третього тижня місяця є типовим та пояснюється оформленням актів прийому-передачі спожитих обсягів газу у січні поточного року, а розрахунки населення за послуги з постачання теплової енергії у попередньому місяці здійснюються до 20-го числа поточного місяця», - зазначається у повідомленні.

Відтак, борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за газ, використаний для виробництва теплової енергії складає близько 74% від загальної суми боргу, заборгованість ТЕЦ за «блакитне» паливо, яке було використане при виробництві електроенергії – 16%, прямі промислові споживачі прибавили боргу на 10%.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, кількість газу в підземних сховищах України скоротилася на 0,18%. Найбільший обсяг палива, як і раніше, міститься в Більче-Волицько-Угерському сховищі.

 
Коментарі (0)