ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБорги підприємств за газ скоротились майже на півмільярда

Борги підприємств за газ скоротились майже на півмільярда

Підприємтсва-боржники скоротили заборгованість за «блакитне» паливо перед «Нафтогазом» майже на півмільярда гривень. Наразі загальна сума прострочених платежів становить 19,8 млрд грн.

Підприємства ТКЕ, ТЕЦ та прямі промислові споживачі за тиждень скоротили заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» за природний газ на 465 млн грн (2,3%) – до 19,8 млрд грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Нафтогазу».

«Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 71% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії — близько 23%, борг прямих промислових споживачів — близько 6%», - зазначається у повідомленні.

Зокрема, сумарна прострочена заборгованість перед НАК «Нафтогаз України» підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, спожитий для виробництва теплової енергії, складає 14,1 млрд грн, з них за 2015 р. — 1,5 млрд грн. За минулий тиждень заборгованість зменшилась на 308 млн грн (2,1%).

Підприємства ТЕЦ сзменшили заборгованість за газ, спожитий для виробництва електроенергії  на 136 млн грн (2,9%). Наразі, їх борг складає близько 4,5 млрд грн.

Прямі промислові споживачі, в порівнянні з минулим тижнем, скоротили суму боргу на 22 млн грн (1,7%) до 1,2 млрд грн.

Нагадаємо, столичні ТЕЦ планують модернізувати за 1 млрд дол інвестиційних коштів. Відповідний Меморандум було підписано між «Нафтогазом» та КМДА.

 
Коментарі (0)