ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Борги тепловиків «Нафтогаз» пропонує перекласти на місцеві бюджети

Борги тепловиків «Нафтогаз» пропонує перекласти на місцеві бюджети

“Нафтогаз” пропонує на законодавчому рівні передбачити механізм, за яким борги тепловиків погашатимуть із місцевих бюджетів

“Нафтогаз” пропонує на законодавчому рівні передбачити механізм, за яким борги тепловиків погашатимуть із місцевих бюджетів.

Голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв повідомив у Facebook: “Вкрай важливо вирішити проблему тепловиків. Не секрет, що ці споживачі накопичують борги та не мають стимулів належним чином розраховуватися. Адже, згідно з законодавством, їх неможливо відключити. Як результат – маємо мільярдні розбаланси у операторів газорозподільчих мереж, а борг облгазів перед оператором ГТС вже сягнув 38 млрд грн. Ринок, на якому таке відбувається, не можна назвати європейським”, – зазначив він.

Нафтогаз згоден перейти до моделі, за якої пропонують списувати кошти з місцевого бюджету, якщо до завершення сезону тепловик не розрахувався за відібраний газ.

“Тоді буде стимул у муніципальних тепловиків розраховуватися, а у місцевої влади – контролювати комунальні підприємства. Такий механізм дозволить нам збалансувати стосунки з тепловиками та завершити впровадження європейських кодексів на ринку газу”, – пише Андрій Коболєв.

 

 
Коментарі (0)