ГоловнаВибір редакціїГазопостачанняБорги ТКЕ перед «Нафтогазом» зростають

Борги ТКЕ перед «Нафтогазом» зростають

У Мінрегіоні звітують про борги теплопостачальних підприємств перед «Нафтогазом». Також, у відомстві розповіли, які регіони краще розраховуються за спожитий газ, а які – найгірше.

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман відзвітував про стан розрахунків підприємств житлово-комунального господарства за спожитий природний газ та електроенергію. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Мінрегіону.

«Склалася складна ситуація з розрахунками комунальних підприємств надавачів послуг з тепло-, водопостачання та водовідведення за спожиті енергоносії. Особливо це стосується теплопостачальних підприємств. Розрахунки за спожитий природний газ за січень цього року дуже низькі, а держава щомісячно повинна розраховуватися з Росією за природний газ.  На сьогодні заборгованість за спожите паливо теплопостачальних підприємств перед НАК «Нафтогаз України» становить величезну суму  понад 24 млрд гривень», - констатував Володимир Гройсман.
 
Як доповів заступник Міністра Андрій Білоусов, якщо враховувати, що зазначені складові заборгованості були б погашені, то середній рівень розрахунків за 2013 рік склав би 103%.
 
 
«Так, найвищий рівень розрахунків склав би у Сумський області – 130%, Рівненській області – 118%, Миколаївській області – 116% та Волинській і Луганській областях – 111%. Проте є ряд регіонів, де рівень розрахунків так і залишається низьким. Запорізька область – 86% (сума недоплати - 115,3 млн.грн.), АР Крим – 87% (сума недоплати - 82,7 млн.грн.), Одеська область – 92% (сума недоплати -  63,1 млн.грн.), Дніпропетровська область - 96% (сума недоплати  - 43,0 млн.грн.) та Житомирська область і місто Севастополь – 97% (сума недоплати 8,3 та 7,9 млн.грн. відповідно)», - сказав Андрій Білоусов.
 
Коментарі (0)