ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБорги ТКЕ за газ почали танути

Борги ТКЕ за газ почали танути

Підприємства ТКЕ зменшили заборгованість за спожитий газ. У «Нафтогазі» зазначають, що це наслідок радикальних дій з обмеженням палива до областей-боржників.

Заборгованість підприємств теплокомуненерго перед НАК «Нафтогаз України» зменшилася на 2 млрд грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі компанії.

«Нафтогаз» 13 лютого поточного року надіслав телеграми керівникам областей, які мають найбільшу заборгованість за споживання природного газу, та повідомив про можливе обмеження постачання природного газу у зв'язку з порушенням умов договорів та накопиченням значної заборгованості за спожитий природний газ. Вжиті заходи дозволили покращити платіжну дисципліну та зменшити заборгованість підприємств ТКЕ на 2 млрд грн», - йдеться у повідомленні.

Окрім того в прес-службі компанії зазначають, що станом на 17 лютого цього року загальний борг підприємств ТКЕ за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України» становив близько 23,5 млрд грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, попередження про обмеження до технологічного мінімуму постачання блакитного палива у зв’язку із заборгованістю отримали Вінницька, Житомирська, Запорізька, Львівська, Чернігівська, Черкаська, Херсонська, Сумська, Одеська, Волинська та Кіровоградська області.

 
Коментарі (0)