ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаБорги «відріжуть» Черкаси від тепла та гарячої води

Борги «відріжуть» Черкаси від тепла та гарячої води

Бюджетні установи міста заборгували КП «Черкаситеплокомуненерго» близько 10 млн грн.

Бюджетні установи міста заборгували КП «Черкаситеплокомуненерго» близько 10 млн грн. Цей борг тягне підприємство на дно і загрожує зірвати підготовку підприємства до зими. 

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Черкаської міськради. 

Маючи нарахування за надані послуги, підприємство не має коштів на найнеобхідніше. 

Грошей не вистачає на ремонт мереж, на роботу підкачувальних насосів та навіть зарплату працівникам підприємства. Через шалені борги під загрозою навіть підготовка до опалювального сезону. Як то кажуть, «готуй сани влітку», а якщо комунальники не встигнуть зробити усі необхідні ремонтні роботи, городяни можуть зустріти зиму у холодних квартирах.  

Проблеми зі сплатою за тепло почалися відразу після Нового року. 44 установи різних рівнів – від міського до державного – досі не розрахувалися за надані послуги. Серед боржників — обласне управління та районні відділення міліції, МНС, СБУ, навчальні й медичні заклади міста  та навіть управління ЖКГ облдержадміністрації.  

«У той час коли черкащани справно сплачують за наші послуги, бюджетні установи Черкас накопичили мільйонні борги. Загальна сума заборгованості установ усіх бюджетів: державного, обласного та міського склала 9 млн 992 тис. 493 грн», — ділиться директор КП «Черкаситеплокомуненерго» Павло Карась. 

Аби вибити із боржників гроші комунальники обіцяють наступного опалювального сезону залишити їх без тепла. Керівництво підприємства про вимушені заходи попередило обласну та міську владу, а також керівників установ-боржників. Вийти із ситуації можливо, уклавши угоду про реструктуризацію існуючого боргу, та почавши погашати його. Сьогодні таким чином підприємство працює із Черкаським національним університетом ім. Б. Хмельницького.

Серед найбільших боржників підприємства і «Черкасиводоканал». Павло Карась запевняє: це підприємство завинило вже близько 2 млн грн.

«Ми не можемо дотувати водоканал. Якщо найближчим часом ситуація не покращиться, то я буду змушений припинити роботу насосів, які підкачують холодну та гарячу воду на верхні поверхи багатоквартирних будинків, — попереджає директор «Черкаситеплокомуненерго». — Тоді вода буде тільки на першому-другому поверхах багатоповерхівок.

 
Коментарі (0)