ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняБорги за газ відділяють Україну від фінансової допомоги

Борги за газ відділяють Україну від фінансової допомоги

Росія не поспішає перераховувати обіцяний другий транш фінансової допомоги Україні. Це пов'язано з тим, що українська сторона не розрахувалася за спожитий газ у 2013 році, хоча такі домовленості були.

Росія поки що не перерахувала другий транш фінансової допомоги Україні, оскільки чекає на виконання зобов'язань з оплати поставок газу. Про це заявив міністр фінансів РФ Антон Сілуанов, - повідомляє «Укрінформ» з посиланням на російські ЗМІ.

«Ми чекаємо на виконання зобов'язань українською стороною за розрахунками за газ. Сума там чималенька. Наприкінці січня мала бути оплата, вона поки що не здійснена. Ми б хотіли, аби ми разом виконували наші зобов'язання», - зазначив пан Сілуанов.

Водночас міністр наголосив, що Росія не пов'язує безпосередньо перерахування транша з розрахунками за газ. Проте, нагадав він, стосунки у газовій сфері будуються між газовими організаціями – «Газпромом» і «Нафтогазом».

Глава російського Мінфіну нагадав, що йдеться про заборгованість за минулий рік, січневі поставки поки що оплачуються Україною.

Він додав, що згідно з первинними домовленостями, усю суму фінансової допомоги Україні у розмірі 15 млрд дол. планувалося перевести до травня цього року.

«Те, що було президентом обіцяно Україні, виконуватимемо. Але хотілося б, аби з українського боку ті зобов'язання, які узяті, теж виконувалися», - додав він.

Нагадаємо, на початку лютого в.о. Міністра енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький повідомив, що «Нафтогаз України» поступово виплачує «Газпрому» борг, який сформувався за поставки природного газу у 2013 році.

 
Коментарі (0)