ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаБорги за електроенергію не погашатимуть за кошти держбюджету

Борги за електроенергію не погашатимуть за кошти держбюджету

В Міненерго вугілля вирішили прибрати будь-які вимоги, що стосуються компенсації, погашення заборгованості за рахунок бюджету.

В Міненерго вугілля вирішили прибрати будь-які вимоги, що стосуються компенсації, погашення заборгованості за рахунок бюджету.

Борги споживачів за електроенергію, що утворилися перед постачальникам ресурсу не погашатимуть за рахунок коштів держбюджету.

Про це заявив на засіданні уряду міністр фінансів Олександр Данилюк, йдеться в повідомленні УНН.

"Міністерство енергетики та вугільної промисловості та Міністерство фінансів погодили низку положень проекту закону "Про особливості погашення заборгованості, що утворилася на оптовому ринку електричної енергії".

Ми прибрали будь-які вимоги, що стосуються компенсації, погашення заборгованості за рахунок бюджету.

Також під час визнання підтвердженої заборгованості, яка потребує погашення, треба врахувати раніше погашену кредиторну заборгованість", - повідомив він.

Нагадаємо, найгірший стан розрахунків за електроенергію та найбільший приріст заборгованості у 2017 році спостерігається у підприємств вугільної галузі.

“Найбільшим боржником перед постачальниками залишається вугільна галузь — 47,9% від загальної заборгованості, металургійна — 24,4% від загальної заборгованості, хімічна — 11,4% та населення — 16,3%”, — уточнили в НКРЕКП.

Нагадаємо, станом на кінець грудня 2017 році, з-посеред усіх комунальних послуг, борг українців за газ виявився найбільшим — 12.4 млрд грн.

У грудні 2017 року українці сплатили за житлово-комунальні послуги 8.9 млрд грн (82,3% нарахованих за цей період сум), за електроенергію — 2.6 млрд грн (99,1% нарахованих за цей період сум).

 

 
Коментарі (0)