ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГБорги за ЖКП зросли до 32 млрд грн

Борги за ЖКП зросли до 32 млрд грн

За три місяці 2020 року заборгованість мешканців України за послуги ЖКГ зросла більш ніж на 2 млрд і сьогодні становить понад 32 млрд грн

За три місяці 2020 року заборгованість мешканців України за послуги ЖКГ зросла більш ніж на 2 млрд і сьогодні становить понад 32 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку громад і територій України у четвер, 2 квітня. Так, за даними Держстатистики, на сьогодні сума боргу досягла 32,69 млрд грн.

Як зазначив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, на оплату комунальних платежів також вплинула і ситуація з коронавірусів.

«Загроза поширення коронавирусной хвороби внесла істотні корективи в життя країни і громадян і це вже відчувається у всіх сферах, зокрема в ЖКП», - заявив Чернишов.

З початку року Україна зросла заборгованість за послуги ЖКГ. Найгірше розплачуються за комуналку в Києві, а також у Дніпропетровській та Харківській областях.

minregion.gov.uaІзображеніе максимального розміру (відкриється в новому вікні)

За даними Держстату, найбільше заборгували за комуналку мешканці Києва, Дніпропетровської та Харківської областей. Найменша заборгованість зафіксована в Чернівецькій, Закарпатській та Волинській областях.

Як повідомлялося, в Україні на час карантину збільшать субсидії (в середньому на 300 гривень). Рішення ухвалив Кабмін. Також розраховувати на субсидії зможуть українці, які втратили роботу в період карантину.

 

 
Коментарі (0)