ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаБорги ЖКП лишать українців без води та світла

Борги ЖКП лишать українців без води та світла

Енергетики Донецької області мають намір припинити енергопостачання муніципального водоканалу і бюджетних організацій за борги на загальну суму 1,6 млн грн. Без води ризикують залишитися жителі Харцизька, а без світла - м. Селидове.

Енергопостачальна компанія ДТЕК «Донецькобленерго» має намір припинити електропостачання міського водопостачального підприємства Харцизька (Донецька область). Причиною є збільшення в розмірі обсягу заборгованості водоканалу: на сьогодні підприємство заборгувало за спожиту електроенергію 651,5 тис. грн. Про це «Україні Комунальній» повідомила прес-служба «Донецькобленерго». Відключення електропостачання об'єктів харцизького водоканалу планується з 21 по 22 січня.

Енергопостачальники також повідомляють, що раніше реструктуризували міському водопостачальному підприємству борги. Зокрема, водоканал направляло обленерго гарантійні листи, що містять щоденні графіки погашення боргу. Втім, водоканал з 1 січня «ігнорує оплату електроенергії, і не надає гарантійні листи, зводячи нанівець переговори з компанією ДТЕК», наголошується в повідомленні компанії.

«Комунальне підприємство припинило з 31 грудня минулого року дію договору про постачання електроенергії. Це пов'язано з реформуванням водоканалу. Незважаючи на те, що були здійснені неодноразові попередження від енергопостачальника, заклики погасити наявну заборгованість залишаються без уваги і результатів», - повідомляє прес-служба «Донецькобленерго».

При цьому, енергетики спираються на результати перевірки Держенергонагляду, яка була проведена позапланово, рівень аварійної, екологічної та технологічної броні КП «Міськводоканал» у Харцизьку був знижений до нуля. Акт підписав керівник підприємства. Це означає, що будуть відключені як допоміжні приміщення, так і насосні станції.

Крім того, «Донецькобленерго» буде змушено обмежити електропостачання підприємств і організацій м. Селідово (Донецька область), що фінансуються з місцевого бюджету. Причина - борг за спожиту електроенергію в сумі 936 тис. грн., який утворився за рахунок недоплати поточного споживання електроенергії протягом жовтня, листопада і грудня 2013 року. 

 
Коментарі (0)