ГоловнаГоловнеТранспортНічні потяги не скасують

Нічні потяги не скасують

Віце-прем'єр-міністр – Міністр інфраструктури України Борис Колесніков заявляє, що нічні залізничні поїзди в Україні продовжуватимуть курсувати.

Віце-прем'єр-міністр – Міністр інфраструктури України Борис Колесніков заявляє, що нічні залізничні поїзди в Україні продовжуватимуть курсувати. Про це він заявив під час прес-конференції в Будинку Уряду, - повідомляє Секретаріат КМУ.

За словами Бориса Колеснікова, зараз відбувається оптимізація рухомого складу вітчизняного залізниці. Він зазначив, що 95% вагонів в Україні було введено в експлуатацію ще в часи СРСР. Із 7 тисяч вагонів лише 200 обладнано вакуумними туалетами, решту 6,8 тисяч через 4-5 років потрібно списати. 
 
За словами Бориса Колеснікова, сьогодні держава відшкодовує пасажирові 50-70% реальної вартості квитка на залізничні перевезення. Саме тому піднімати ціни на квитки недоцільно, - їхня вартість буде захмарною.
 
Разом з тим, Борис Колесніков підкреслив, що не існує жодного зв'язку між скасуванням нічних поїздів і запуском швидкісних електропоїздів «Українського експреса» виробництва Hyundai Rotem.
 
«Нічні поїзди почали скасовувати ще в жовтні, жодного стосунку до Hyundai вони не мають, тому що за перші 4 години продажів на них було продано 2,4 тисячі квитків», - зазначив Міністр. При цьому він відзначив, що ціна на нові поїзди відповідає обіцяній.
 
Борис  Колесніков запевнив, що потяги Hyundai зможуть курсувати не лише вдень, але і вночі. «Коли ми отримаємо весь комплект цих поїздів – всього 10 поїздів – то вони будуть ходити і вночі», - додав він. При цьому він підкреслив, що зараз ведуться переговори з регіональним керівництвом про необхідність забезпечити роботу інфраструктури - громадського транспорту, в першу чергу, бо міський громадський транспорт повинен відповідати розкладу вечірніх і ранкових поїздів.
 
 
Катерина Ляшевська
 
Коментарі (1)
антонина
09 Червня 2012 p. 23:51
Сколько будет стоить билет через 2-3 м-ца? Я пенсионер, 2 года тому назад, я с Киева до Львова возвращалась ночью за 80 грн. Даже цена в 150 грн для меня ну о-очень большая. И зачем смотреть на Запад.Украина больше Польши или Германии. Там действитпельно не нужны ночные поезда. У нас же большие расстояния.Удобно, когда ночью садишься в поезд, а раненько в 05-00 уже в Киеве. Хочется верить, что не сделают ночные в обЪезд, и больше на 5 часов в дороге.У нас должен быть выбор.И нас больше, чем те 2,4 тысячи человек. А пенсии гораздо меньше.Теперь аж 1000 !!!!.