ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Бориспіль» збільшить пропускну спроможність за $ 300 млн

«Бориспіль» збільшить пропускну спроможність за $ 300 млн

У зв'язку з роботою аеропорту «Бориспіль» в режимі критичної завантаження компанія починає нової масштабне будівництво терміном на 3-5 років

У зв'язку з роботою аеропорту «Бориспіль» в режимі критичної завантаження компанія починає нової масштабне будівництво терміном на 3-5 років.

Як стало відомо із заяви директора Міжнародного аеропорту «Бориспіль» П.Рябікіна, аеропорт працює в режимі постійної перевантаженості, а кількість рейсів постійно збільшується. У зв'язку з цим аеропорт починає реконструкцію другої льотної зони, яка займе від 3 до 5 років.

Реконструкція торкнеться другу смугу, руліжні доріжки, стоянки транспорту і вантажний термінал, аварійно-рятувальну станцію, систему очищення стічних вод, систему глісадних вогнів. Параметри траси будуть змінені по довжині. Загальна вартість проекту - близько 300 мільйонів доларів.

Близько половини виділених коштів буде витрачено на реконструкцію злітно-посадкової смуги, друга половина - на інфраструктуру. Сьогодні аеропорт в змозі обслуговувати 17,5-18 мільйонів пасажирів на рік. За підсумками 2019 року пасажиропотік становитиме 15 мільйонів пасажирів. Однак вже через п'ять-шість років, за прогнозами керівництва «Борисполя», він буде працювати в режимі критичного навантаження.

 

 
Коментарі (0)