ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГБортницьку станцію аерації очікує комплексна реконструкція

Бортницьку станцію аерації очікує комплексна реконструкція

Для ліквідації наслідків аварії на підводному Лівобережному каналізаційному колекторі Бортницької станції аерації та забезпечення безперебійного прийняття каналізаційних стоків з резервного фонду міського бюджету виділять 16,9 млн. грн

Роботи з ліквідації наслідків аварії на Бортницькій станції аерації продовжить комплексна реконструкція об’єкту. Про це повідомив начальник Головного управління комунального господарства Дмитро Новицький. Адже, за його словами, І черга БСА, яка введена в експлуатацію у 1965 році, вичерпала свій ресурс і підлягає повній реконструкції.

Для виконання комплексу необхідних робіт інститутом «Київінжпроект» на замовлення Головного управління комунального господарства виконана робота з розробки проекту «Реконструкція споруд І черги БСА у Дарницькому районі м. Києва».

Загальна вартість робіт відповідно до Позитивного висновку Укрбудекспертизи складає понад 1,5 млрд. грн. Виконання робіт передбачено здійснити у дві черги. Перша черга, а саме насосна станція I-го підйому, при стабільному фінансуванні може бути реалізована упродовж чотирьох років. Вартість робіт першого етапу складатиме 352 млн. грн.

Нагадаємо, що аварія на підвідному Лівобережному каналізаційному колекторі Д=3000 мм в районі насосної станції І-го підйому Бортницької станції аерації у Дарницькому районі сталася 17 січня 2012 року в 0 год. 30 хв.

Виникнення такої аварії пов’язане з повним зносом введених в експлуатацію у 1965 році споруд і обладнання I черги станції, які потребують докорінної реконструкції та переоснащення.

Для локалізації аварії і недопущення витоку неочищених каналізаційних стоків на прилеглу територію були прийняті екстрені заходи з переведення каналізаційних стоків на інші колектори. Це дозволило попередити вилив неочищених стічних вод, у тому числі в водні об’єкти Дніпровського каскаду.

Для ліквідації наслідків аварії на підводному Лівобережному каналізаційному колекторі Бортницької станції аерації та забезпечення безперебійного прийняття каналізаційних стоків з резервного фонду міського бюджету виділять 16,9 млн. грн., з яких 5,6 млн. грн. – ремонтно-відновлювальні роботи на пошкодженому колекторі, а решту – на заміну пошкодженого обладнання. Підписано відповідне розпорядження КМДА.

Ольга Туча

 
Коментарі (1)
Михаил1
02 Лютого 2012 p. 17:15
А в прошлом году просили: Дайте нам 20 милионов на ремонт, а то развалимся. Теперь нужно полтора ярда