ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГБоржники за газ все одно отримають субсидії

Боржники за газ все одно отримають субсидії

Уряд оприлюднив список постачальників-порушників, яким можна не платити

Міністерство Соціальної політики на офіційному сайті оприлюднило перелік облгазів, борги українців перед якими не можуть вважатися приводом відмовити людям в субсидії. До нього увійшли 19 постачальників. Всі вони всупереч прямій забороні уряду від 8 травня 2019 року продовжують застосовувати «погодні» коефіцієнти і приводити показання лічильника до стандартних умов.

В кінці минулого року багато облгази почали множити надані людям показання приладів обліку на певний коефіцієнт, який в зимовий період збільшував платіжку на 5-10%. При цьому постачальники посилалися на старе кабмінівська постанова від 2003 року. Логіка коефіцієнта в тому, що в холодну погоду лічильники некоректно калькулируют обсяг спожитого палива (вважають менше, ніж є насправді), а тому їх показання потрібно коригувати.

Однак нинішній уряд постало, заявивши, що всі витрати і нестикування постачальника вже закладені в тариф. І своєю постановою заборонив застосовувати коефіцієнт. Більш того, АМКУ почав розслідування і в результаті наклав великі штрафи на порушників. Однак ряд з них продовжують наполегливо приводити показання до стандартних умов.

Газ для населення в липні подешевшає на 12%

У той же час, органи соцзахисту мають право відмовити людям в субсидії, якщо ті заборгували за комунальні послуги суму місячного платежу. Саме тому Мінсоцполітики дав розпорядження органам соцзахисту не брати до уваги борги за газ тих людей, яким виставляли завищені платіжки.

А 11 липня чиновники опублікували свіжий список облгазів-порушників, заборгованість перед якими не може бути підставою для відмови в призначенні субсидії:

Вінницягаз.

Волиньгаз.

Дніпрогаз.

Дніпропетровськгаз.

Житомиргаз.

Закарпатгаз.

Запоріжгаз.

Івано-Франківськгаз.

Київоблгаз.

Криворіжгаз.

Львівгаз.

Миколаївгаз.

Рівнегаз.

Сумигаз.

Харківгаз.

Харківміськгаз.

Хмельницькгаз.

Чернігівгаз.

Чернівцігаз.

За запевненням Мінсоцполітики, це список вже переданий органам соцзахисту на місцях.

 

 
Коментарі (0)