ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГДо відвідування обов'язково: кращі фестивалі та ярмарки України

До відвідування обов'язково: кращі фестивалі та ярмарки України

Здається, про туризм і способах подорожувати вже відомо все, як раптом з'являється новий напрямок

Здається, про туризм і способах подорожувати вже відомо все, як раптом з'являється новий напрямок. Разом з новими маршрутами відкриваються й нові напрямки: так сучасні туристи, яким вже приїлися звичні стежки, вибирають для себе подієвий туризм.

Відмінною рисою таких подорожей є відвідування фестивалів, ярмарків або шоу. Чому це популярно? Мандрівник, який відвідує ту чи іншу локацію в момент проведення там фестивалю, одночасно отримує кілька позитивних емоцій: від нового місця, від свята, від енергетики людей. Це не може не радувати і дивувати.

Звичайно, можна подорожувати, не уточнюючи про майбутні події, тоді ярмарок стане барвистим доповненням, але якщо складати маршрут цілеспрямовано на певні дати, що збігаються з заходом, тоді до поїздки додається приємне очікування майбутнього свята і підготовки до нього. Наприклад, готуючись до поїздки на Сорочинський ярмарок, який проходить в Полтавській області, можна підготувати костюм або тематичний головний убір.

Для подорожі може бути обраний будь-який транспорт. Але якщо поїздка запланована великою компанією, то для цих цілей підійде оренда автобуса. Так впродовж подорожі компанія зможе провести час разом, ніхто не відстане і не запізниться.

Тематика подієвих турів:

  • національні фестивалі;
  • історичні фестивалі;
  • гастрономічні фестивалі;
  • музичні фестивалі.

Найяскравішим і барвистим національним фестивалем вважається вже згаданий вище Сорочинський ярмарок. Сюди з'їжджаються майстри з усієї України, тому кожен куточок - різноманітність талановитих і унікальних виробів: від вишиванок до посуду. До речі, тут можна потренувати свої навички в умінні торгуватися. Тут завжди весело і цікаво.

Історична подія - «Фестиваль «Срібний Татош» дозволить прожити і відпочити кілька днів в умовах наближених до тих, в яких жили наші предки. Туристи можуть взяти участь в майстер-класах, екскурсіях, стрільбі з лука, та іншого. Фестиваль проводиться неподалік від Мукачева.

Гастрономічний фестиваль «Галицька дефіляда» в Тернополі на час проведення перетворюється в гастрономічний центр нашої країни. Під час спільних гулянь, популярність яких хочуть відновити організатори, можна дегустувати унікальні страви. Свято проводиться кілька разів на рік, тому для кожного сезону будуть характерні свої унікальні рецепти.

Український фестиваль «Alfa Jazz Fest» у Львові вже давно має статус міжнародного, тому що він об’єднує десятки музичних колективів з різних країн. За кілька червневих днів, які триває фест, його відвідують кілька десятків тисяч глядачів.

Долучайтесь до свят і ви.

 
Коментарі (0)