ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГБТІ Київщини «намухлювали» на 1,5 мільйони гривень

БТІ Київщини «намухлювали» на 1,5 мільйони гривень

За допущені порушення законодавства з фінансових питань 23 посадові особи притягнуті до адміністративної відповідальності

Фахівці Держфінінспекції в Київській області під час ревізії 16 комунальних підприємств бюро технічної інвентаризації (БТІ) усунули порушеня на суму майже 1 млн грн. Загальна сума порушень, що призвели до збитків, становила понад 1,5 млн грн.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі ДФІ.

Як зазначено у повідомленні, ревізія, проведена на виконання доручення Голови Київської обласної держадміністрації, охопила період 2010–2011 рр.

Найбільші суми фінансових порушень, що призвели до збитків, виявлені у Васильківському МБТІ (332,3 тис. грн), Києво-Святошинському БТІ (221,89 тис. грн), Обухівському БТІ (166,38 тис. грн), Бородянському БТІ (137,5 тис. грн), Фастівському БТІ (130,11 тис. грн), Макарівському БТІ (96,42 тис. грн).

Значну частину зловживань складають порушення з нарахування та виплати заробітної плати, а також незаконне нарахування премій та надбавок. Так, КП Київської обласної ради «Києво-Святошинське БТІ» безпідставно віднесло нараховану заробітну плату у розмірі майже 193 тис. грн до витрат операційної діяльності. Це вплинуло на збільшення собівартості наданих послуг, заниження прибутку підприємства та внесення неправдивих даних до фінансової звітності.

Виявлено також порушення, пов’язані з операціями з оплати та отримання товарів, робіт, послуг. Так, під час ревізії Макарівського БТІ виявлено незаконну сплату більш як 121 тис. грн за аудиторські та юридичні послуги. КП Київської обласної ради «Білоцерківське міжміське БТІ» безпідставно віднесло витрати на здійснення поточного ремонту орендованих приміщень на збільшення балансової вартості основних засобів. Це призвело до завищення балансової вартості основних засобів на загальну суму майже 993 тис. грн.

Окрім цього мали місце порушення, пов’язані із зайвим (у завищених сумах) перерахуванням коштів на утримання КП Київської обласної ради «Асоціація БТІ» на загальну суму більш як 231 тис. грн.

Для розслідування цих питань відповідно до чинного законодавства про притягнення до відповідальності винних осіб, забезпечення повного відшкодування збитків матеріали проведених ревізій передані до правоохоронних органів.

За допущені порушення законодавства з фінансових питань 23 посадові особи притягнуті до адміністративної відповідальності. Керівникам комунальних підприємств направлено відповідні вимоги та поінформовано райдержадміністрації та органи місцевого самоврядування.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (2)
I.MagnaCharta1
20 Березня 2012 p. 20:43
Афоризм "Відповідальність-мужність мати справу з усіма наслідками своїх справ"дуже доречно не забувати усім причетним до формування державного,місцевого бюджету,також при вирішенні питань про розширення джерел фінансування;при перегляді ставок місцевих податків та зборів,які вже сьогодні можливо отримати від власників за використування,забудову,приватизацію,оренду,перепродаж комунального майна або комунальної землі ; при вирішенні майнових проблем ;при питанні виділення земельних ділянок;при збільшенні тарифів за надання послуг комунальними службами міста,тощо.Люди нашого міста живуть у скруті,в злиднях.Ми з останніх сил тягнемося,щоб сплатити за воду,газ,житло.Ми якось харчуємося,якось лікуємося,якось забезпечуємося одягом та взуттям.Якось народжуємо,виховуємо,забезпечуємо наших дітей.Ми хочемо жити у власних квартирах в належних умовах.Але дедалі більше зростають вимоги до життя.Потреба мати власний дах над головою така ж природна,як потреба в їжі.Місто створюється для того,щоб людині було комфортно.Місту для будування нових соціальних закладів,для розвитку інфраструктури необхідна земля,але вільної землі у нашому місті вже немає.Що робити?Перший 1% мешканців міста заробляє гроші та отримує зиск з нового будівництва(соціального,комунально-го,інш).Другий 1% заробляє гроші та отримує зиск з перепродажі нерухомості(нового,іншого)за ринковими цінами.Третій 1% заробляє та отримує зиск з оренди(нерухомості,землі усіх видів та форм власності).Осідають такі зароблені гроші в кишенях невеликого колективу тих,хто отримав землю фактично безмежно та за безцінь,тих,хто отримує та розпоряджається землею-комунальною власністю.Звісно влада повинна піклуватися про людей.
I.MagnaCharta1
20 Березня 2012 p. 20:45
У нашому місті склалося(при тій же міській владі,при тих же особах) використання прибудинкових територій(комунальної власності)САМОВІЛЬНО ВСТАНОВЛЕНИМИ ГАРАЖАМИ,ПОГРЕБАМИ,СПОРУДАМИ,ІНШМИ МАЛИМИ ФОРМАМИ до квартир перших єтажів.Самі земельні ділянки в межах прибудинкової території багатоповерхової житлової забудови надаються в оренду для встановлення збірно-металевих гаражів за рішенням виконавчого комітету особам,які мають мотоколяски або автомобилі з ручним управлінням і за станом здоров"я та не можуть користовуватися відкритими автостоянками чи гаражно-будівельними кооперативами.Це згідно Положення про порядок надання земельних ділянок для розміщення збірно-розбірних металевих гаражів в межах прибудинкових територій багатоповерхової житлової забудови в м.Бровари-таке роз"яснення надала головний архітектор міста.Але сьогодні у місті гаражі капітальні,та й автівки здебільше іноземного виробництва без ручного управління.Стоянки для автівок розташовані на дитячих майданчиках чи на пішохідній зоні.Тротуари відсутні,тільки зони.Відсутні чітко визначені місця для паркування.Для більш зручнішого виїзду,тобто для задоволення своїх потреб та розширення своєї території ВЛАСНОСТІ,власник автомашини із таких гаражів,навіть,підпалює чи зрубує зелені насадження,дерева,як серйозну перешкоду."Прибудинкова територія-це територія навколо багатоповерхівки,яка визначена актом на право власності чи користування земельною ділянкою и ПРИЗНАЧЕНА ДЛЯ СПІЛЬНОГО КОРИСТУВАННЯ ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ МЕШКАНЦЯМИ БАГАТОПОВЕРХІВКИ"-таке роз"яснення сьогодні існує в нормативно-правових документах.Мешканці багатоповерхівок сплачують за розташовані на прибудинковій території гаражі, споруди,погреби,городи.Але чому приватну власність інших повинні сплачувати ті,які її не мають?Роз"яснюю.Загальна площа прибудинковової території влита в комунальний тариф,такий як,наприк- лад ,прибирання прибудинкової території -0,191 помножений на квадратні метри оселі кожного квартиронаймача багатоповерхівки!Ось і маємо сплату за приватну власність інших на прибудинковіх територіях,зважте,на комунальній землі, за іхні гаражі,погреби,стоянки для авто,встановлені тимчасові споруди,городи,"пристройки"до перших єтажів.