ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїБудинки маріупольців атакувала крижана глиба

Будинки маріупольців атакувала крижана глиба

Крига пошкодила 10 парканів та заблокувала 7 гаражів для човнів. Крім того, була пошкоджена електрична опора, внаслідок чого було тимчасово порушено електропостачання до 7 приватних будинків

У Маріуполі від місцевих мешканців 18 березня надійшла інформація про те, що внаслідок сильного вітру з Азовського моря на їхні приватні будинки насувається масив криги, який простягнувся на відстань 1 км уздовж берегової лінії. Крига уже насунулась на берег на 5 м.  Подекуди висота крижаного покриву досягає 2,5 м.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі МНС.

Крига пошкодила 10 парканів приватних будинків та заблокувала 7 гаражів для човнів. Крім того, була пошкоджена електрична опора, внаслідок чого було тимчасово порушено електропостачання до 7 приватних будинків. 19 березня о 19:00 бригади обленерго відновили електропостачання.

Наразі на випадок погіршення ситуації в санаторії «Металург» підготовлені кімнати для відселення 15 мешканців з 7 приватних будинків. Від комунальних служб Маріуполя для розчистки льодових торосів залучено 2 екскаватори.

Сьогодні, 20 березня, заплановано провести виїзну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Моніторинг ситуації продовжується.

На теперішній час насування криги на берегову лінію припинилось. Станом на 07:00 20 березня температура повітря складає +3°С, вітер південно-західний, 4 м/с.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)