ГоловнаПослугиТеплоенергетикаБудівництво із сендвіч панелей

Будівництво із сендвіч панелей

Розповідаємо про те, які є переваги від будівництва з сендвіч панелей. Чому цей матеріал обирають все більше забудовників та власники бізнесу?

Застосування в процесі зведення малоповерхових споруд житлового та комерційного призначення сендвіч панелей дозволяє не тільки суттєво знизити загальну вартість будівництва, але й скоротити терміни виконання робіт. В чому переваги саме цього будівельного матеріалу та які він має особливості і переваги розповідає спеціаліст компанії Модуль -  https://modul.lviv.ua/.

 

Конструкція та характеристики сендвіч панелей

Сендвіч панелі являють собою два металевих листа між якими розташовується прошарок теплоізоляційного наповнювача з одного із наступних матеріалів:

  • Пінополіуретану. Матеріалу властивий найвищий спротив теплопередачі (0,024 Вт/м•К за температури 25°С) та високі звукоізоляційні характеристики (≥25 Дб). Основний недолік – горючість, що обмежує застосування такого матеріалу обладнанням холодильних камер та інших споруд і приміщень, в яких не існує небезпеки виникнення пожежі.
  • Спіненого чи екстрагованого пінополістиролу. Більш високі теплоізоляційні показники у спіненого пінополістиролу (теплопровідність складає 0,025-0,028 Вт/м•К), в екстрагованого трошки нижчі (0,034-0,037 Вт/м•К). Звукоізоляційні характеристики майже аналогічні пінополіуретану. Є самозатухаючим матеріалом і під впливом високих температур лише деформується.
  •  Мінеральна вата має посередні теплоізоляційні властивості (0,034-0,040 Вт/м•К) та низькі звукоізоляційні – лише ≥34 Дб. Також варто брати до уваги, що цей матеріал має високу водопоглинаючу властивість (до 10%), що суттєво знижує його теплоізоляційні характеристики під час експлуатації в умовах підвищеної вологості. Головною перевагою мінеральної вати є її абсолютна пожежна безпечність.

Будівництво із сендвіч панелей 

Перевагою всіх перелічених наповнювачів є легка вага та довгий термін експлуатації в стандартних умовах без втрати чи зниження робочих характеристик.

Будівля з сендвіч панелей

Переваги використання сендвіч панелей

  Використовуючи для будівництва готові сендвіч панелі, можна суттєво зекономити на утепленні, а також отримати інші переваги:

  • Виконувати роботи в будь-яку пору року, незалежно від температури повітря та вологості.
  • Максимально скоротити час зведення споруд.
  • Отримати високі теплоізоляційні та звукоізоляційні характеристики за мінімальної товщини стін.
  • Зменшення ваги будівлі дозволяє зекономити на облаштуванні міцного фундаменту і використовувати більш легкі аналоги.
  • Внутрішня та зовнішня поверхня панелей легко піддається фарбуванню та іншим видам обробки.
  • Матеріали відповідають вимогам пожежної та екологічної безпеки.

  Також використання такого матеріалу потребує застосування мінімальної кількості будівельної техніки, а легка вага полегшує транспортування та розвантажування матеріалів.

Особливості технології будівництва

  Сендвіч панелі самі по собі не є несучими і монтуються виключно на металевий, бетонний чи дерев’яний каркас. Кількість кріплень на квадратний метр розраховується виходячи з прогнозованого вітрового навантаження, розташування (стінова чи покрівельна) та типу покриття (оцинкована сталь, алюцинк та ін.). В залежності від розташування технології монтажу панелей мають деякі відмінності.

Стінові сендвіч панелі

  За умови вертикального встановлення панелей відправною точкою є кут каркасу. На цоколь по периметру будівлі встановлюється металевий кут чи профіль у формі літери «П». Простір між фундаментом, профілем та панеллю ущільнюється мінеральною ватою і герметизується. За допомогою спеціальної струбцини і підйомного механізму плита піднімається і встановлюється таким чином, щоб власною вагою забезпечити щільне прилягання до ізоляційного прошарку. Після перевірки за допомогою рівня правильності встановлення панель кріпиться саморізами до каркасу. Мінімальна відстань від саморіза до краю панелі повинна складати не менше 50 мм.   

Покрівельні сендвіч панелі

Покрівельні панелі встановлюються лише після стінових. Мінімальний нахил покрівлі повинен бути не меншим за 7°, а при нахилі більше 15° обов’язково використовуються додаткові підпори. Бажано використовувати цільні панелі, а за неможливості виконання цієї умови всі місця з’єднань обробляти гідроізоляційними засобами.

 
Коментарі (0)