ГоловнаНовини ЖКГЖитлоБудівельники Міноборони «загубили» півтора мільйони на службове житло

Будівельники Міноборони «загубили» півтора мільйони на службове житло

Будівельників Міноброни звинувачують у розтраті грошей, направлених на переоснащення казарменного приміщення в житловий будинок в м. Мукачеве. Крім того, посадовці звітували про виконання робіт, які на справді не були проведені.

Службових осіб Західного управління капітального будівництва Міністерства оборони України звинувачують у розтраті 1,5 млн грн державних коштів, передбачених для реконструкції казарменного приміщення під багатоквартирний будинок.  Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури.

«Посадовці, в порушення вимог бюджетного законодавства, безпідставно перерахували суб'єкту підприємницької діяльності державні кошти за фактично не виконані роботи з реконструкції казарменного приміщення під 41 квартирний житловий будинок у м. Мукачеві, чим спричинили державі збитків на суму 1,5 млн грн.», - йдеться в повідомленні.

Так, чиновники зазначили в актах виконаних робіт інформацію про виконання робіт по газо-, електро-, водопостачанню та водовідведенню, які насправді не виконані взагалі, а роботи з встановлення металопластикових вікон – не в повному обсязі.

За фактом порушення зареєстровано кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах). Проводиться досудове розслідування.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, облавтодору у Дніпропетровській області закидають спробу купівлі матеріалів, вартість яких маже на 40% перевищує ринкові пропозиції. Зокрема, відхилення від ринкової вартості у грошовому вираженні становить майже 450 тисяч гривень.

 
Коментарі (0)