ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоБудівельну галузь чекають зміни в ліцензуванні

Будівельну галузь чекають зміни в ліцензуванні

Держархбудінспекція пропонує внести зміни щодо підстав зупинення та відновлення будывельних ліцензій. Це надасть можливість будівельникам продовжувати діяльність після усунення порушень ліцензійних умов, не застосовуючи процедуру анулювання.

До статті 17 Закону України «Про архітектурну діяльність» стосовно визначення особливостей здійснення господарської діяльності з будівництва об’єктів IV і V категорій складності пропонують внести зміни. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі ДАБІ.

«До закону пропонується включити визначення чітких підстав для зупинення та відновлення дії ліцензій на створення об’єктів архітектури», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, підставами зупинення дії ліцензії буде вважатися аварія на будівництві, порушення вимог нормативно-правових актів, будівельних норм та нормативних документів у сфері містобудівної діяльності, незабезпечення своєчасного оформлення та ведення виробничої та виконавчої документації, застосування неякісних будівельних матеріалів тощо.

При цьому, підставами для відновлення дії ліцензії стане акт про усунення порушень ліцензійних умов, складений за результатом проведеної органом ліцензування позапланової перевірки за заявою ліцензіата.

У Держархбудінспекції наголошують, встановлення таких підстав для зупинення та відновлення дії ліцензії стане кроком назустріч будівельникам, оскільки надасть їм можливість продовжити будівельну діяльність після усунення порушень ліцензійних умов, які неможливо усунути у процесі провадження будівельної діяльності, не застосовуючи процедуру анулювання ліцензії.

Нагадаємо, нардепам подали на розгляд законопроект, спрямований на недопущення користування об’єктом оренди без його переоцінки. Прийняття документу сприятиме ефективному використанню об’єктів оренди.

 
Коментарі (0)