ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоБудівельну галузь реанімують завдяки «Доступному житлу»

Будівельну галузь реанімують завдяки «Доступному житлу»

Щорічне збільшення обсягів будівництва в Україні заплановане на рівні на 7-8%. Збільшення фінансування житлового будівництва очікується за рахунок залучення кредитів під держгарантії

У будівельному блоці одним із стратегічних напрямів роботи Мінрегіону є реалізація програми «Доступне житло».

Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, інформує прес-служба міністерства.

«Суть – створення умов для забезпечення нагальної потреби громадян у житлі. На сьогодні в Україні активно реалізуються 4 державні житлові програми, на які у державному бюджеті на поточний рік передбачено спрямувати близько 0,7 млрд грн. Це дає можливість забезпечити житлом 6700 сімей», - сказав Геннадій Темник.

Він також поінформував, що збільшення фінансування житлового будівництва очікується за рахунок залучення кредитного ресурсу під гарантії держави. Це дозволить ввести в експлуатацію близько 54 тис. квартир та забезпечити житлом 160 тис. громадян. При цьому Державною програмою активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки передбачається спрямувати на будівництво житла за рахунок усіх джерел фінансування 17,6 млрд грн.

«Щодо планів розгортання будівництва в регіонах мікрорайонів доступного житла на перспективних земельних ділянках, то на сьогодні розпочато будівництво на 9 пілотних майданчиках у містах Дніпропетровськ, Донецьк, Київ, Львів, Одеса, Харків, Севастополь, Миколаїв та містах Київської області. Крім цього, підготовлено ще 34 майданчики для зведення доступного житла. Загалом на них планують спорудити 194 житлові будинки на 22 тисячі квартир», - зазначив міністр.

Нагадаємо, Державною програмою активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки передбачено 35 заходів, що відносяться до сфери діяльності Мінрегіону: 8 заходів – у сфері будівництва, 21 – у сфері ЖКГ, 6 – у сфері регіонального розвитку. Загальний бюджет по цих заходах – 46,9 млрд грн.

На сьогодні розроблено 16 уніфікованих техніко-економічних обґрунтувань на загальну суму 18,7 млрд грн.

Нагадаємо, в 2012 році, за даними Держслужби статистики, обсяг будівельних робіт в Україні знизився на 14%. Обсяги будівництва знижувалися протягом усього року, виключаючи травень, коли був зафіксовано незначне зростання у зв'язку з підготовкою до Євро-2012.

Разом з тим, роком раніше (у 2011-му) обсяг будівництва в Україні зріс на 11%.

 
Коментарі (0)